Snoepfabriek Red Band Venco dicht

Het suikerconcern CSM wil de produktievestiging van Red Band Venco in Naarden november volgend jaar sluiten. Daarmee verdwijnen 66 arbeidsplaatsen. Voor de betrokken werknemers wordt een oplossing gezocht binnen of buiten de onderneming.

Red Band Venco, onder andere producent van Topdrop, Stophoest en Rang, wil de produktie concentreren in de vestigingen in Roosendaal en het Belgische Turnhout. Daardoor moet een verbetering van de efficientie en optimalisering van de investeringen ontstaan.

Met de vakorganisaties wordt overlegd over een sociaal plan. Kern daarvan moet zijn dat alle 66 werknemers overgaan naar een van de andere vestigingen of een baan buiten de onderneming krijgen aangeboden. Bij de Voedingsbond FNV was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar.