Ramsj

Martin Gardner: More annotated Alice

Gebonden, Random House 1990, van ƒ 74,20 voor ƒ 29,90. Het Martyrium: Van Baerlestraat (020-6732092).

Het koopje van de week: de herziene geannoteerde uitgave van Alice in Wonderland en Through the looking glass van Lewis Carroll. Ruim dertig jaar geleden verzorgde Gardner de eerste editie van dit boek. De honderden reacties verwerkte hij in 170 nieuwe noten. Het gaat om een facsimile-uitgave met tekeningen van Peter Newell. Erg leuk om erbij te lezen is Looking-Glass letters: een door Thomas Hinde gemaakte selectie van brieven van Lewis Carroll aan o.a. Alice Liddell, het meisje dat hem inspireerde tot zijn meesterwerk. Dit laatste boek bevat ook veel foto's en is te koop (van ƒ 53,05 voor ƒ 29,90) bij Het Martyrium, Leidsestraat.

    • Ewoud Sanders