Popescu voor negen miljoen van PSV naar Engelse Spurs

EINDHOVEN, 10 SEPT. Voor een transferbedrag van negen miljoen gulden heeft PSV verdediger Gheorghe Popescu laten vertrekken. De 26-jarige Roemeen verbond zich voor vijf jaar aan het Engelse Tottenham Hotspur. Hij tekende het contract gisteren in Eindhoven in het PSV-stadion nadat de besturen van beide clubs het eens werden. Tottenham Hotspur trok eerder de Duitser Jürgen Klinsmann en de Roemeen Ilie Dumitrescu aan.

'Gica' Popescu, die tijdens de WK-eindronde in de Verenigde Staten alle vijf wedstrijden voor Roemenië speelde, kwam vier jaar uit voor PSV. Hij kocht onlangs een nieuw huis in Eindhoven. “Dat zal ik aanhouden”, zei hij kort voor zijn vertrek naar Londen waar hij gisteravond al kennis maakte met spelers en staf. “Ik ben namelijk vast van plan na mijn Engelse periode in Eindhoven terug te komen. Ik heb het bij PSV altijd naar mijn zin gehad.”

Popescu erkende dat hij bij de Brabantse club zelden tot het niveau kwam dat hij in het Roemeense elftal haalde. “Dat heeft waarschijnlijk te maken met het verschil in mentaliteit in beide landen. Het is ook één van de belangrijkste redenen dat ik de overstap naar Engeland maak. De inzet die de spelers daar week in week uit laten zien, ligt me wel.”

Popescu zal overigens maandag in de wedstrijd van de Spurs tegen Southampton nog niet zijn debuut maken. De formaliteiten die met de transfer gepaard gaan, zijn dan niet niet afgerond. PSV-manager Frank Arnesen verklaarde geen haast te maken met de opvolging van Popescu. “De nieuwe man mag toch pas vanaf maart meedoen in het Europese bekervoetbal”, zei hij. “In eerste instantie vangen we de opengevallen plaats op met iemand uit de huidige selectie.” PSV speelt volgende week in het UEFA-Cuptoernooi tegen Bayer Leverkusen.

Arnesen ontkende dat PSV serieuze interesse heeft voor international Stan Valckx. De verdediger speelde eerder voor de Eindhovense club en komt nu voor Sporting Lissabon uit. Hij trainde anderhalve week geleden een paar keer mee met PSV omdat hij in verband met zijn huwelijk in Nederland verbleef.