Begemann actief met uitverkoop

Het bedrijvenconglomeraat Begemann is opnieuw bezig met een “actief desinvesteringsbeleid”. Bestuursvoorzitter Joep van den Nieuwenhuyzen hoopt in het tweede halfjaar meer duidelijkheid te verschaffen. Een van de verkoopkandidaten is de Belgische dochter VCST, producent van versnellingsbakken voor onder meer Nedcar. Dit heeft Van den Nieuwenhuyzen gisteren bevestigd.

Begemann maakte gisteren ook cijfers over de eerste helft van 1994 bekend. De netto winst blijkt gedaald van 10,8 tot 7,8 miljoen. Per aandeel kwam er een resultaat uit de bus van 1,60 tegen 2,35 vorig jaar. Niettemin blijft het bedrijf onverminderd optimistisch over de toekomst. De markten waarin de groep actief is vertonen duidelijke tekenen van herstel, zo schrijft de raad van bestuur, die zich weerspiegelt in “de sterk toegenomen orderontvangsten en aantrekkende bedrijfsopbrengsten”.

Maatregelen om de rendements- en concurrentiepositie te verbeteren hebben volgens Begemann al in het eerste halfjaar geleid tot een verbetering van de operationele resultaten. Vanaf het tweede halfjaar zijn verdere positieve effecten te verwachten. Begemann verwacht voor geheel 1994 in ieder geval een toename van de winst per aandeel. In 1993 werd een resultaat per aandeel gerealiseerd van 6,27.