Indurain pleegt plagiaat met fiets

MADRID, 9 SEPT. De mécanicien van de fiets waarmee Miguel Indurain vorige week het werelduurrecord verbeterde, heeft plagiaat gepleegd. Een rector van de universiteit in de Spaanse hoofdstad ziet veel gelijkenis met het prototype dat twee studenten vorig jaar bouwden. Het duo nam in maart contact op met de mécanicien van Indurains ploeg, op het moment dat de bouw van de recordfiets in een patstelling verkeerde. Pas na aanwijzingen van de monteur kwam de 'zwaardfiets' gereed. De mécanicien zou daarbij gebruik hebben gemaakt van de kennis van de twee Madrileense studenten.

De Mexicaanse prof Raul Alcala stopt aan het eind van het seizoen met wielrennen. De oud-coureur van PDM, die in 1990 als achtste de Ronde van Frankrijk beëindigde, wil in zijn vaderland boer worden.