Erwin Koeman voor vier duels geschorst

ROTTERDAM, 9 SEPT. Erwin Koeman is vanochtend door de tuchtcommissie van de KNVB voor vier duels geschorst. De libero van Groningen was aangeklaagd voor het slaan van Willem II-speler Arno Hofstede.

In de blessuretijd van het tweede competitieduel gaf scheidsrechter Van Dijk aanvankelijk zowel aan de Tilburgse verdediger als aan Groningen-speler Joop Gall een rode kaart. De arbiter kwam daags na het duel terug op zijn beslissing na het zien van de tv-beelden waarop duidelijk zichtbaar was dat niet Gall maar Koeman de boosdoener was. Hofstede werd vanochtend vrijgesproken. Volgens de tuchtcommissie maakte hij geen slaande beweging maar duwde hij de tegenstander weg.

Joop Gall werd voor vier duels geschorst voor een eerder vergrijp. Voor de commissie van beroep moest de Groninger zich verdedigen voor een rode kaart in de bekerwedstrijd van 20 augustus tegen Veendam. Volgens scheidsrechter Temmink had Gall moedwillig tegen het hoofd van de op de grond liggende tegenstander Brouwer getrapt.

Naast Koeman en Gall kan trainer Westerhof zondag in het uitduel tegen NAC ook geen beroep doen op Romano Sion. De spits gooide in het duel tegen Veendam een bal naar een tegenstander. Sion werd voor twee wedstrijden geschorst.