Wereldhavendagen

Onder het motto 'we gaan weer voor flink wat deining zorgen' kan Nederland drie dagen lang kennis maken met de Rotterdamse Haven, tijdens de Wereldhavendagen die hier van 9 t/m 11 september worden gehouden. De kilometerlange kades tussen de Oude Haven en de Müllerpier zijn het decor voor allerlei activiteiten die 'de Rotterdamse haven dichter bij het publiek brengen'. 's Nachts - als de haven door alle verlichting op zijn mooist is - worden opnieuw Maritime Mystery Tours georganiseerd. Zulllen er weer verdwaalde geesten, verlokkende meerminnen en illegale feesten zijn? (vertrek Hotel New York, vr en za van 20-23u en za ook van 24-03u. Kaarten bij de VVV).

Langs de kades leggen schepen van de koopvaardij en de binnenvaart hun loopplanken uit voor het publiek, van de Koninklijke Marine ligt er een onderzeeër; er kunnen excursiues gemaakt worden naar de fruitpier, de containerterminals, de kolenoverslag, en de in aanbouw zijnde stormvloedkering. Er zijn modeshows en tentoonstellingen - in het dit weekeinde gratis toegankelijke Maritiem Museum en de hal van de voormalige Holland-Amerika Lijn, en op zaterdagvond vindt op de Nieuwe Maas, ter hoogte van de Boompjes 'Waterworks' plaats. Een programma met muziek, licht, vuurwerk en een optreden van de 54-koppige saxofoon- en theatergroep Urban Sax vanaf een drijvend dok in de Nieuwe Maas. Inl over de Wereldhavendagen bij de VVV Rotterdam 06-34034065.