Van Melle: sterke winstverbetering

Het resultaat van snoepfabrikant Van Melle is over de eerste helft van het jaar fors verbeterd. In de eerste zes maanden van 1993 waren de uitkomsten zwak door produktieproblemen in de fabriek in Breda. Van Melle verwacht dat het resultaat over het tweede semester dat van dezelfde periode van verleden jaar niet zal evenaren. Toch voorziet het bedrijf voor het hele jaar een “belangrijk hogere” winst dan die van 43,3 miljoen gulden (5,29 gulden per aandeel) over 1993.

Het resultaat na belastingen ging in de eerste helft van het jaar van 15,6 miljoen naar 25,7 miljoen gulden, of per aandeel van 1,90 gulden naar 3,08 gulden. De kasstroom (afschrijvingen plus winst) per aandeel nam toe van 3,31 gulden tot 4,61 gulden. Het bedrijfsresultaat verbeterde van 23,9 miljoen tot 38,1 miljoen gulden. Van Melle zette met een bedrag van 349,6 miljoen gulden in het eerste halfjaar 16 procent meer om. Deze toename werd grotendeels bewerkstelligd in Oost-Europa en het Verre Oosten.