School weert twee meisjes wegens dragen hoofddoek

HEEMSKERK, 8 SEPT. Het Baandert-college in Heemskerk heeft twee islamitische meisjes tijdelijk de toegang tot de school ontzegd omdat ze een hoofddoek dragen. Maandag zal het schoolbestuur zich over de kwestie buigen. Dit maakte de schooldirecteur vandaag bekend. Volgens directeur N. Straatman kent de interconfessionele school voor voortgezet onderwijs geen kledingvoorschriften. Maar een hoofddoek appelleert volgens hem wel aan fundamentalistische denkbeelden over de (on)gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen. De directeur wil eerst nagaan wat de consequenties zijn van het toestaan van hoofddoeken. Dat gaf geen problemen. Eind vorig jaar besloot de protestantse basisschool Timotheus in Amsterdam tot een verbod van het dragen van hoofddoekjes.