PERZIKEN IN EEN SOEPTERRIEN

Voor dit nagerecht kunnen ook nectarines of een kombinatie van perziken en nectarines gebruikt worden. Het recept is voor 4 personen:

8 perziken

1 wijnglas Pousse Rapière of Grand Marnier

1/2 liter witte Lambrusco

Schil en ontpit de perziken en doe ze, in vieren gesneden, in een soepterrine. In Frankrijk kun je in de Armagnacstreek flessen Pousse Rapière kopen, een Armagnaclikeur die een beetje een sinaasappelsmaak heeft. Men gebruikt deze likeur onder andere om een variatie op de Kir Royal te maken, waarbij in plaats van crème de cassis een scheutje Pousse wordt gebruikt. Omdat ik in een Nederlandse winkel nog nooit een fles Pousse ben tegengekomen is Grand Marnier een goed alternatief. Giet de likeur op de perziken en zet de terrine enkele uren in de koelkast. Schenk vlak voor het opdienen de koude witte mousserende Lambrusco op de perziken. Zet de terrine op tafel en schep dit nagerecht dat met vork en lepel gegeten wordt in wijde glazen coupes.

    • Anne Scheepmaker