Luxemburg-Nederland

Het duurde ruim twintig minuten voordat Nederland gisteren tegen Luxemburg scoorde. Overmars had al een grote kans gehad, maar verder gebeurde er weinig. Toen stond Roy ineens vrij op de doellijn bij een voorzet van Bosman. Zonder moeite kopte de spits van Nottingham Forest de bal in het doel: 1-0.

De Luxemburgers zagen na het eerste doelpunt kans uit de omstrengeling los te komen. Eerst kopte Holtz rakelings over, vervolgens moest doelman De Goey ingrijpen bij een opportunistische omhaal van Langers en kopte Birsen net naast het doel.

Het aanvalsvuur bleek na de rust ook bij de Luxemburgers gedoofd. Pas na een kwartier konden de toeschouwers opveren: Jonk schoot van ver buiten het strafschopgebied op de lat. Een paar minuten later meende de scheidsrechter Nederland een strafschop te moeten geven omdat doelman Koch Ronald de Boer de doorgang versperde. Zelfs De Boer verbaasde zich over deze beslissing. En omdat Bosman de strafschop miste bleef de stand gewoon 1-0.

Jonk leidde in de 64ste minuut het tweede doelpunt in. Hij plaatste de bal op het hoofd van Bosman, die tegen de lat kopte. Ronald de Boer rondde de aanval alsnog af. Drie minuten later zorgde Ronald de Boer met een hard schot ook voor 3-0. In de laatste minuut bracht Jonk na een fraaie combinatie met Overmars de stand nog op 4-0.