Hogere winst voor Fortis

Fortis, de gezamenlijke moedermaatschappij van de Nederlandse bankverzekeraar AMEV/VSB en de Belgische verzekeraar AG groep, heeft over de eerste helft van dit jaar een netto winst gehaald van 264 miljoen ecu (563 miljoen gulden). Daarmee komt het resultaat 16 procent hoger uit dan in de eerste helft van vorig jaar. De winstgroei van Fortis is aan de hoge kant van de verwachtingen van analisten.

Voor geheel 1994 verwacht het concern een winststijging van tussen de 10 procent en 15 procent, mede dank zij de bijdrage van de bank- en verzekeractiviteiten van de ingelijfde Belgische spaarbank ASLK. AMEV/VSB, de Nederlandse tak van Fortis, behaalde over het eerste halfjaar een netto winst van 304,7 miljoen gulden. Dat is 9,3 procent hoger dan over het eerste halfjaar van 1993. De resultaten van AMEV stelden vanmorgen teleur op de effectenbeurs. Het aandeel daalde met 1,40 gulden naar 74,10 gulden na bekendmaking van de cijfers.