Architectuur

Op zaterdag 10 sept houden vijf buitenlandse intsituten in Amsterdam - British Council, Goethe-Institut, Instituto Italiana di Cultura, Maison Descartes en De Brakke Grond - open dag. Dit jaar staat in het teken van de architectuur. In het Instituto Italionao wordt een expositie over high-tech architectuur in Bologna e.o. geopend (10u, te zien t/m 10 nov), in Maison Descartes is vanaf de opening om 12u (te zien t/m 6 okt) 'Paris- la ville et ses projets' te zien; om 14 u houdt architect Bernard Schneider een lezing in het Goethe-Institut over de toekomstplannen voor Berlijn, en tenslotte geeft de architect Nicolas Grimshaw in de British Council om 16u een toelichting op zijn werk, bij een presentatie met foto's en tekeningen, die te zien zal zijn t/m 14 okt. In de Arcam Galerie is een expositie ingericht over de door Grimshaw ontworpen uitbreiding van het oude Waterloo Station in Londen, die is gebouwd om de hoge snelheidstrein uit Parijs te ontvangen. Inl ARCAM (Stichting Architectuur Centrum Amsterdam) 020-6204878.