Winnaars drie cultuurprijzen

AMSTERDAM, 7 SEPT. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van drie prijzen. Ralph Prins krijgt de H.N. Werkmanprijs, voor Frits Vogels is de Mimografieprijs weggelegd en Jos Kruit ontvangt de Sandbergprijs. Aan de onderscheidingen is een bedrag van elk 15.000 gulden verbonden. De prijsuitreiking is op 28 oktober in het Amsterdamse Paradiso.

De Werkmanprijs wordt vanaf 1972 jaarlijks toegekend aan een grafisch vormgever. De jury koos Prins uit voor de affiches die hij maakte voor Amnesty International. Ook de Sandbergprijs voor beeldende kunst wordt ieder jaar sinds 1972 uitgereikt. Kunstenares Jos Kruit viel in de prijzen voor haar beeld 'Zonder titel' (de koepel). Het beeld is te zien geweest op de tentoonstelling Couplet 2 in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De Mimografieprijs is een vierjaarlijkse prijs die vanaf 1986 wordt uitgereikt. Frits Vogels krijgt de bekroning voor de mime-produktie De rode tafel, die afgelopen zomer in Amsterdam was te zien.