Verdere stijging KLM-vervoercijfers

Uit voorlopige cijfers van de KLM over augustus blijkt dat ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar een vervoersstijging van 8 procent is gerealiseerd bij een produktietoename van zes procent. De beladingsgraad is met 1,6 procentpunt gestegen tot 76,9 procent. Het passagiersvervoer ging met 4 procent omhoog bij een toename van de produktie van 3 procent. Het vrachtvervoer in augustus was - in vergelijking met dezelfde maand een jaar geleden - 15 procent hoger.

Over de periode april/augustus steeg de beladingsgraad met 0,6 procentpunt tot 73,8 procent ten opzichte van hetzelfde tijdvak in 1993. In de maanden juli en augustus lag dat op respectievelijk 2 procentpunt en 0,9 procentpunt. De omvang van het vrachtvervoer kwam in de periode april/augustus 15 procent uit boven het niveau van een jaar eerder.