Roer Maleisië om bij boycot Britse bedrijven

KUALA LUMPUR, 7 SEPT. De Maleisische overheid heeft de boycot van Britse bedrijven na zeven maanden beïndigd. Dit heeft vice-premier Anwar Ibrahim van Maleisië meegedeeld. Het is Britse bedrijven met ingang van vandaag weer toegestaan om in te schrijven op orders van de Maleisische staat. De inschrijvingen op de orders zullen worden beoordeeld op basis de prijs en concurrentie, niet op basis van gunsten, aldus Ibrahim. Op 25 februari van dit jaar stelde Maleisië de boycot in, nadat de Britse pers ongunstig over het land had bericht. Ibrahim zei dat beslissingen over overheidsaanbestedingen die in de tussentijd al zijn gemaakt, niet worden heroverwogen. Het Britse bedrijfsleven liep in de afgelopen zeven maanden onder meer orders mis in verband met de bouw van een 3,5 miljard dollar kostend nieuw internationaal vliegveld. (Reuters)