Rendement moet 10 procent worden verhoogd; TNO schrapt 145 banen

DELFT, 7 SEPT. Bij de onderzoeksorganisatie TNO in Delft verdwijnen de komende twee jaar 145 arbeidsplaatsen. Voor ongeveer dertig medewerkers is gedwongen ontslag waarschijnlijk onvermijdelijk. Dit heeft de onderzoeksorganisatie vandaag bekend gemaakt. In april startte TNO een efficiency-operatie onder de naam 'TNO in topconditie.' Alle onderdelen van de organisatie moeten hun rendement met minstens 10 procent zien te verhogen.

De afgelopen maanden zijn door managementteams van de instituten, de centrale staven en het facilitair bedrijf voorstellen tot verbetering van de doelmatigheid geformuleerd. De raad van bestuur selecteerde op 23 augustus tweehonderd projecten die voor herstructurering in aanmerking komen. Dit heeft geresulteerd in het schrappen van 145 arbeidsplaatsen.