Kort geding rond house-cd

HAARLEM, 7 SEPT. De hervormde predikant J. Mulder uit Nijkerkerveen heeft een kort geding aangespannen tegen Never Mind Music Productions, de producent van de house-cd Dominee Dimitri. Het kort geding diende vanmiddag in Haarlem.

Mulder legde vorig jaar in het VARA-radioprogramma 'Spijkers met Koppen' uit waarom hij een fervent tegenstander van housemuziek is. Een fragment uit die uitzending, waarin Mulder onder meer zegt dat house “alles kapot maakt”, is op de omstreden cd gezet. Van de cd zijn inmiddels duizend exemplaren verkocht.

Mulder vindt het gebruik van zijn stem op de cd kwetsend, kwaadaardig en beledigend. Hij wil dat Dominee Dimitri onmiddelijk uit de handel wordt genomen. Ook eist hij een schadevergoeding van 25.000 gulden, plus de winst die tot nu toe op de cd is gemaakt. Mulder behoort tot de Gereformeerde Bond binnen de Nederlands Hervormde Kerk.