Jong Oranje wint eenvoudig van Luxemburg

ESCH-SUR-ALZETTE, 7 SEPT. Jong Oranje is gisteravond het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Atlanta goed van start gegaan met een 4-0 overwinning op Jong Luxemburg. In het Stade de la Frontiere in Esch-sur-Alzette scoorden Hoekstra (2), Reiziger en Van Bronckhorst voor een handjevol toeschouwers namens het team van coach Rinus Israel.

Bij Jong Oranje ontbraken de Ajacieden Kluivert en Seedorf. Bondscoach Israel zag noodgedwongen af van het selecteren van het duo. Een nieuwe FIFA-regel bepaalt dat spelers die voor Jong Oranje zijn uitgekomen, volgend jaar maart tijdens het WK 'onder de 20' in Nigeria niet inzetbaar zijn. Israel heeft weinig begrip voor de situatie: “Dat jeugd-WK is zeker een evenement met uitstraling. Maar eerlijk gezegd vind ik de Olympische Spelen voor jonge voetballers het meest aansprekende toernooi.”