Filmmaker verdacht van diefstal Picasso

NEW YORK, 7 SEPT. De Australische filmmaker Ian Pringle (42) wordt verdacht van diefstal van een schilderij van Picasso en verschillende andere kostbaarheden uit een Newyorks appartement.

Een woordvoerder van de politie zei gisteren dat Pringles naam genoemd wordt door zijn medeplichtige, een vrouw die met de eigenaar van de Picasso uit lunchen was toen de diefstal plaatsvond. Bij het ophalen van haar disgenoot zou ze de deur opzettelijk hebben laten openstaan. Alle gestolen voorwerpen werden door de politie in het appartement van de vrouw aangetroffen.

De filmregisseur won in 1989 de persprijs van het Filmfestival Rotterdam voor zijn in Duitsland opgenomen zwart-wit-film The Prisoner of St. Petersburg. Ook maakte hij in 1985 in Australië de film over druggebruikers Wrong World en nam hij in 1991 Noord-Afrika een biografie van Isabella Eberhardt op.