Celstraf en tbs bij grote incestzaak in Den Helder

ALKMAAR, 7 SEPT. De Alkmaarse rechtbank heeft gisteren celstraffen tot vier jaar opgelegd in een omvangrijke incestzaak. Een nu 13-jarig meisje werd tussen haar vierde en tiende jaar misbruikt door familieleden, buren en kennissen in Den Helder. De officier van justitie had celstraffen tot vijf jaar geëist. De rechtbank legde de hoogste straf voor medeplichtigheid aan het misbruik en bedreiging op aan de 36-jarige vader van het slachtoffer. Door jarenlang niet in te grijpen is het volgens de rechtbank mede zijn schuld dat het kind levenslang ernstige problemen kan blijven houden. De vader dreigde de moeder met verkrachting en moord als zij aangifte zou doen. Twee broers van de stiefmoeder kregen twintig maanden gevangenisstraf met tbs en dwangverpleging.