Winst Sanofi fractioneel hoger

Het netto resultaat van de Franse farmacie- en cosmetica-onderneming Sanofi heeft in de tweede helft van 1994 een fractionele stijging laten zien. De winst steeg met niet meer dan 0,9 procent van 456 miljoen franc tot 460 miljoen franc (93 miljoen gulden). De omzet nam toe met 16,1 procent van 10,6 miljard tot 12,3 miljard franc (4,1 miljard gulden); het bedrijfsresultaat liet een groei zien van 17,9 procent van 900 miljoen tot 1,06 miljard franc.

De resultaten van de sector parfums en cosmetica stegen mede dank zij goede verkoopresultaten van dochter Yves Saint Laurent.

De directie uit zich positief over de resultaten van het gehele jaar. In het tweede halfjaar zullen de resultaten van de eerder dit jaar overgenomen Amerikaanse ethische farmacieonderneming Sterling Winthrop tot uiting komen. Bovendien zijn de verkoopcijfers van de sector parfum en cosmetica traditioneel beter in de tweede jaarhelft.