Werkloosheid Duitsland daalt sterk

NEURENBERG, 6 SEPT. De economische opleving die Duitsland elk jaar na de zomervakantie doormaakt, doet de arbeidsmarkt goed. Het aantal werklozen is in een maand tijd gezakt met ruim 70.000 tot 3,64 miljoen op 31 augustus, zo blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Duitse federale arbeidsbureau.

In de westelijke deelstaten stonden 2,53 miljoen werklozen ingeschreven, bijna 40.000 minder dan eind juli, of 8,2 (8,1) procent van de beroepsbevolking. In de vroegere DDR waren dat er ruim 1,1 miljoen, 31.100 minder dan een maand tevoren, of 14,7 (15,1) procent. In juli steeg het aantal werklozen door de zomerflauwte nog met 112.000 tot bijna 3,71 miljoen. Volgens Bernhard Jagoda, directeur van het federale arbeidsbureau, stabiliseert het aantal werklozen in Duitsland zich verder. Hij voegde eraan toe dat de arbeidsmarkt in de oude Bondsrepubliek “sneller heeft gereageerd op de conjuncturele opleving dan veel deskundigen verwachtten”. (DPA)