Van Ommeren stoot Votta-activiteit af

Koninklijke Van Ommeren Tank Terminal Amsterdam (Votta) wordt overgedragen aan de Canadese onderneming International Dunraine Ltd uit Toronto. De naam Votta wordt veranderd in Hight Point Terminals. Het bedrijf exploiteert in de haven van Amsterdam tanks met een inhoud van 600.000 kubieke meter voor de opslag van aardolieprodukten en melasse. Bij Votta werken 37 mensen. De verkoop aan Dunraine is definitief. In april van dit jaar ontstonden de eerste contacten met Dunraine, nadat een poging was gewaagd Votta te verkopen aan afvalverwerker TCA Holding. Dat ging niet door omdat het personeel zich hiertegen verzette, mede naar aanleiding van invallen van justitie bij vier vestigingen van TCA.

Eigenaar van Dunraine is de zakenman P.A. Novelly, die een aantal oliebelangen bezit, waaronder AIC Ltd en achttien tankopslagbedrijven in Noord-Amerika. Andere activiteiten omvatten de aan- en verkoop en vervoer van olieprodukten met eigen en gehuurde schepen. AIC heeft nu opslag bij diverse terminals in de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen; een deel daarvan zal naar High Point Terminals worden overgebracht.