Yogi Berra

Het advies “als je een splitsing in de weg tegenkomt, neem die dan” is niet afkomstig van Yogi de Beer, zoals A. van Staden en J.B. Veen in hun artikel Nederlands belang ligt in slagvaardig Europa (opiniepagina 30 augustus) schrijven. Deze uitspraak die in het origineel nog veel fraaier is ('If you come to a fork in the road, take it') wordt toegeschreven aan Yogi Berra, een legendarische honkbalspeler van de New York Yankees. Later werd hij manager van de Yankees, de Mets en de Astros. Yogi de Beer is een cartooncreatie van Hannah en Barbara.

Berra weet zelf niet zeker of hij deze uitspraak ooit gedaan heeft. Deze opmerking en vele andere onvergetelijke wise cracks van Yogi Berra, zijn te vinden in zijn boek 'It ain't over...', een verwijzing naar een ander Berra-isme, 'It ain't over until it's over'.

    • J. Roelofsen