'RPF naar veilige zone in Rwanda'

BUTARE/KIGALI, 5 SEPT. Enkele bestuurders en dertig gewapende militairen van de overwegend uit Tutsi's van het Rwandese Patriottische Front (RPF) bestaande Rwandese regering zullen vandaag de voormalige 'veilige zone' in het zuidwesten van Rwanda binnentrekken. Dit heeft een functionaris van de Verenigde Naties gisteren gezegd. De soldaten voegen zich bij de 5.000 blauwhelmen van de VN. De RPF-soldaten zullen de in het gebied ondergedoken extremistische Hutu's verhinderen hun intimidatiecampagne tegen Rwandezen die voor de nieuwe regering willen werken, voort te zetten, aldus de VN. Bij de ruim 1,2 Hutu-vluchtelingen in Goma in Zaïre is onrust ontstaan nadat zij te horen hadden gekregen dat de Zaïrese regering wil dat zij voor oktober vertrekken. (Reuter)