Lange files, vertraagde treinen in vroege spits

DRIEBERGEN, 5 SEPT. Het einde van de zomervacanties, het slechte weer en herstelwerkzaamheden hebben vanochtend in het hele land geleid tot uitzonderlijk lange files op de wegen en vertragingen bij de spoorwegen. Rond halfnegen vanochtend stonden er 41 files op de snelwegen met een totale lengte van 235 kilometer.

De langste file stond op de A16 tussen Rotterdam en Prinsenbeek en was 16 kilometer. Het slechte weer zorgde voor diverse aanrijdingen, waarbij 78 voertuigen waren betrokken.

In de buurt van Elspeet kwamen een 63-jarige vrouw en haar 33-jarige schoonzoon door een verkeersongeval om het leven. Een derde inzittende werd door de brandweer uit het wrak bevrijd en werd met ernstige verwondingen opgenomen in het Sophiaziekenhuis in Zwolle. Dat heeft het korps Landelijke Politiediensten in Driebergen meegedeeld.

Ook het treinverkeer tussen Amsterdam en Rotterdam was vanochtend ontregeld. Door spoorwerkzaamheden op het baanvak Amsterdam Amstel - Abcoude hebben vele treinreizigers vanochtend vroeg gemiddeld een kwartier vertraging opgelopen. De werkzaamheden waren vanochtend om zeven uur gereed. Dat was vijf kwartier later dan gepland. Tot die tijd reed er geen stoptrein tussen Amsterdam en Abcoude en werd de intercity tussen Amsterdam en Utrecht tijdelijk omgeleid via Hilversum.

Over de oorzaak van de vertraagde werkzaamheden konden de Nederlandse Spoorwegen vanochtend nog niets zeggen.