Jordi Cruijff maakt debuut bij verliezend Barcelona

ROTTERDAM, 5 SEPT. Barcelona is de Spaanse competitie slecht begonnen. De landskampioen verloor met 2-1 bij Sporting Gijon. Ronald Koeman scoorde op schitterende wijze uit een vrije trap, maar de Nederlandse libero had achterin de grootste moeite om zijn verdediging te leiden. Romario mocht meespelen omdat Stoitsjkov geschorst was en Hagi geblesseerd. Barcelona eindigde het duel met negen man, na de rode kaart voor Guardiola en de blessure voor Eskurza. Jordi Cruijff maakte halverwege de tweede helft zijn competitiedebuut onder rugnummer 14.

Real Madrid lijkt weer op de goede weg. Met de Deense aanwinst Michael Laudrup binnen de gelederen won Real met 4-1 bij Sevilla. De Chileen Zamorano scoorde al na dertien seconden, het op een na snelste doelpunt in de Spaanse voetbalhistorie. Laudrup viel op met listige passjes, maar hij miste een penalty. Michel benutte er later wel een voor Real. Bij Sevilla kreeg Juanito voor de vijftiende maal in zijn voetballoopbaan een rode kaart.

Naast Barcelona en Real behoren Valencia en Deportivo tot de serieuze titelkandidaten. Valencia won met 4-2 bij Atletico Madrid, dankzij drie goals van de Montenegrijn Mijatovic. Deportivo versloeg op vreemde bodem Athletic de Bilbao met 2-0. De Brazilanen Bebeto en Mauro Silva speelden niet mee.