Italie

In Italië begon AC Milan met een bescheiden 1-0 zege op Genoa. Slechts 50.000 toeschouwers waren in San Siro getuige van de rentree van Ruud Gullit. Hij speelde onopvallend, maar stelde wel op knappe wijze Simone in staat de bal over de doellijn te frommelen. Bij Genoa debuteerde de Japaner Kazu hoogst ongelukkig. Hij kwam met zijn hoofd in botsing met het hoofd van de geharde Baresi en moest het veld per brancard verlaten. Baresi kon gewoon doorspelen. Kazu bleek zijn neus gebroken te hebben en werd afgelopen nacht ter observatie in het ziekenhuis gehouden.

Bij Internazionale mocht Dennis Bergkamp tegen Torino na rust zijn opwachting maken. De Nederlander die kampt met een rugblessure bracht in de laatste minuut de eindstand op 0-2. Ruben Sosa maakte de openingstreffer. Wim Jonk speelde niet mee. Hij bereidt zich met het Nederlands elfal voor op de interland tegen Luxemburg.

Parma, komende UEFA Cup-tegenstander van Vitesse, versloeg Cremonese met 2-0. De Portugese verdediger Couto debuteerde met een doelpunt. Zonder de naar Milan vertrokken Gullit begon Sampdoria met een ruime zege op het gepromoveerde Padova, 5-0. Juventus stelde teleur met een 1-1 gelijkspel bij Brescia. Op aangeven van Baggio zette Conte de 'Oude Dame' op voorsprong. Tien minuten voor tijd maakte Schenardi gelijk. Juve staat nu twee punten achter op de naaste concurrenten, doordat ook in Italië drie punten worden gegeven voor een overwinning.