GEMARINEERDE CHAMPIGNONS

Dit eenvoudige Italiaanse gerecht is heerlijk fris. De kaneel en nootmuskaat zorgen voor een mooi exotisch effect. U kunt deze champignons als borrelhap serveren of als onderdeel van een antipasti.

Voor 4-6 personen:

500 gram champignons de Paris, bijgesneden, schoongeveegd en in plakken gesneden

2 1/2 deciliter droge witte wijn

1 laurierblad

1 teen knoflook, uit de knijper

3 peperkorrels

kaneelpijp van circa 3 centimeter lang

snufje versgeraspte nootmuskaat

snufje rozemarijn

circa 4 eetlepels olijfolie

Doe de plakken champignon, de wijn, het laurierblad, de knoflook en peperkorrels in een pan. Breng alles aan de kook en laat circa 5 minuten sudderen. Voeg de kaneelpijp, nootmuskaat en rozemarijn toe en laat het mengsel nog 5 minuten sudderen.

Schep het champignonmengsel over in een schaal, giet de olijfolie over tot de champignons ermee bedekt zijn en zet de schaal minstens 12 uur in de koelkast voor het serveren.