Foto

Foto: Bondscoach Dick Advocaat zag zaterdagmiddag in het Olympisch Stadion het Nederlands elftal in de traditionele oefenwedstrijd tegen Jong Oranje maar moeizaam met 1-0 winnen. Ajax-verdediger Frank de Boer tekende voor de enige treffer. John Bosman en Ronald de Boer raakten in het duel van twee maal dertig minuten licht geblesseerd. Bondsarts Frits Kessel verwacht dat beide spelers woensdag inzetbaar zijn in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg. Naar verwachting zal Oranje met vier aanvallers van start gaan. Naast Ronald de Boer in de rol van schaduwaanvaller à la de afwezige Bergkamp, zijn dat de vleugelspitsen Overmars en Roy. Bosman is de diepste spits. Aanvoerder en libero Blind volgt Ronald Koeman in de verdediging op de centrale man van de verdediging. (Foto NRC Handelsblad/ Rien Zilvold)