Duitsland

Rudi Völler vestigde in Duitsland alle aandacht op zich. De 34-jarige grijsaard scoorde voor zijn nieuwe club Bayer Leverkusen tegen Bochum. “Hij is momenteel op het veld van beslissende psychologische waarde voor ons”, zei zijn manager Calmund na afloop. Völler is echter niet speelgerechtigd voor het Europa-Cupduel tegen PSV.

Borsussia Dortmund raakte op de vierde speeldag zijn koppositie kwijt. De ploeg uit Westfalen ging met 4-1 onderuit tegen Eintracht Frankfurt. De Zwitserse international Chapuisat bracht de Dortmunders in de 32e minuut nog wel op voorsprong. Daarna scoorde de Ghanees Yeboah uit een penalty tegen. De andere treffers kwamen op naam van Binz, Franck (eigen doelpunt) en de Nigeriaan Okocha. International Andreas Möller, die nu bij Dortmund speelt en voorheen voor Eintracht uitkwam, werd bij balbezit uitgefloten door het publiek in Frankfurt.

Werder Bremen is de nieuwe leider, na de 3-1 zege op Freiburg. Bayern München staat na de 3-1 bij MSV Duisburg op de derde plaats. Vfb Stuttgart bleef voor het eerst dit seizoen puntloos. Het verloor met 3-2 van FC Kaiserslautern. Karlsruher SC ging onderuit tegen tien spelers van Hamburger SV, nadat de Litouwse international Ivanauskas na de tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.