Alle amateurclubs uitgeschakeld

Niet een van de 22 deelnemende amateurclubs is er in geslaagd om in het toernooi om de KNVB-beker de laatste 32 te bereiken. Er werd dit seizoen voor het eerst in een poulesysteem gespeeld. Alleen HZVV uit Hoogeveen heeft nog een kleine kans om verder te komen. De zaterdag-eersteklasser moet daarvoor morgenavond in en tegen Heerenveen winnen.

Het Haagse ADO, uitkomend in de zondag-hoofdklasse A, was van alle amateurs het dichtste bij plaatsing. De ploeg speelde zaterdag 1-1 tegen FC Den Haag, maar werd door een slechter doelgemiddelde uitgeschakeld. De vier bovenste clubs uit de eredivisie, Ajax, Feyenoord, PSV en Vitesse, deden in deze ronde nog niet mee. Ze komen er nu bij.

De loting voor de zestiende finales luidt als volgt: Volendam - Vitesse, Excelsior - Ajax 2, Dordrecht'90 - MVV, AZ - VVV, PSV - Roda JC, Telstar - NAC, TOP/NEC - GA Eagles, Willem II - Eindhoven, Ajax - FC Den Bosch, Heerenveen/HZVV - Cambuur, Heracles - Veendam, De Graafschap - FC Utrecht, Helmond Sport - Sparta, Groningen - Feyenoord, FC Twente - RKC, FC Den Haag - RBC.

De wedstrijden worden gespeeld op woensdag 5 oktober.