Arrestaties uit voorzorg in Egypte

KAIRO, 3 SEPT. In Egypte zijn de afgelopen dagen honderden vermoedelijke moslim-fundamentalisten gearresteerd in het kader van de regeringspogingen de maandag in Kairo beginnende Wereldbevolkingsconferentie voor aanslagen te behoeden. Een moslim-extremistische groepering die vecht tegen de Egyptische regering, heeft een week geleden de buitenlandse gedelegeerden met de dood bedreigd. In totaal zijn zo'n 14.000 politiemannen ingezet om de veiligheid te verzekeren van de circa 15.000 deelnemers aan de conferentie plus de duizenden journalisten. Rondom het conferentiecentrum is elke 20 meter een politieman gestationeerd. Er heerst een parkeerverbod en voorbijgangers met plastic tassen worden gefouilleerd. De conferentie is in fundamentalistische kringen, zowel aan islamitische als aan rooms-katholieke kant, zeer omstreden wegens haar vermeende oogmerk abortus en seksuele vrijheid te propageren. (AFP)