Argentinië ontkent Iran excuses te hebben aangeboden

BUENOS AIRES, 3 SEPT. Argentinië heeft gisteren gezegd dat het zich nergens voor hoeft te excuseren bij Iran, en dat het dat ook niet heeft gedaan. De Iraanse president Rafsanjani zei gisteren een verzoenende brief te hebben ontvangen van de Argentijnse regering die “neerkomt op een verontschuldiging” voor eerdere beschuldigingen dat Iraanse functionarissen waren betrokken bij een antisemitische aanslag. De beschuldigingen in verband met de aanslag op 18 juli op een joods centrum in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waarbij 96 doden vielen, werden vorige week wegens gebrek aan bewijs ingetrokken.

Volgens de Argentijnse onderminister van buitenlandse zaken, Fernando Petrella is er geen sprake van excuses. Hij wees erop dat de beschuldigingen tegen de Iraniërs niet van de regering afkomstig waren, maar van een onafhankelijke rechter.

Buenos Aires en Teheran riepen twee weken geleden nog hun ambassadeurs terug voor consultatie in verband met de diplomatieke crisis rondom de aanslag. (Reuter)