Winst MeesPierson stijgt met 24 pct

De winst van MeesPierson, een dochter van ABN Amro Bank, is over de eerste zes maanden van 1994 met ruim 24 procent gestegen van 91 tot 113 miljoen gulden. Dit was deels te danken aan het goede beursklimaat in de eerste maanden van dit jaar en deels aan de uitbreiding van de activiteiten, met name die in het buitenland.

De bank handhaaft de verwachting dat de winst in 1994 “tenminste gelijk” zal zijn aan die in 1993. In de tweede helft van 1994 komt een deel van de boekwinst op de verkoop van Lease Plan in de boeken. De bank heeft daar al 116 miljoen van geïncasseerd en zal de komende drie jaar nabetalingen ontvangen. Daartegenover staan fusiekosten, die in 1994 en 1995 in totaal 80 miljoen gulden vergen.

De bank mocht zich ook verheugen in een sterke toename van de activiteiten in Frankfurt terwijl ook de zaken in Londen voorspoedig verliepen, vooral voor het effectenbedrijf. In het Verre Oosten realiseerde MeesPierson een forse groei van de gespecialiseerde 'trade & commodity finance' vanuit Singapore en Hongkong.