Vereenigde Glas 5,3 procent meer winst

Vereenigde Glas heeft in de eerste helft van dit jaar 5,3 procent meer winst geboekt dan in hetzelfde tijdvak van 1993. De onderneming verwacht dat de opgaande lijn in de tweede helft van het jaar zal worden doorgetrokken. De winst steeg van 13,3 miljoen tot 14 miljoen gulden, het bedrijfsresultaat ging van 18,9 miljoen naar 22,3 miljoen gulden. De omzet nam toe van 261,1 miljoen tot 266,4 miljoen gulden.

Hoewel de overcapaciteit voor de glasproduktie in de omringende landen slechts beperkte afneemt en de concurrentie sterk blijft, hebben verkoopprijs en afzet zich kunnen handhaven. Begin 1994 heeft het bedrijf, dat voor 72 procent in handen is van het Franse voedingsmiddelenconcern Danone (het vroegere BSN), twee deelnemingen van 25 procent verworven in glasbedrijven in Frankrijk en Spanje.