Reclames cultuur voor half geld

HILVERSUM, 2 SEPT. Culturele instellingen kunnen vanaf deze week via de STER voor half geld adverteren op radio en televisie. De reclames worden gegroepeerd rond programma's als Nova en het journaal. In plaats van Loekie de Leeuw zijn vier keer in de week culturele agenda's te zien, waarvoor de adverteerder de helft van de gangbare prijs per seconde betaalt. Normaal kost een korte reclame van 30 seconden ongeveer 17.000 gulden. Sponsors van de adverteerder mogen worden vermeld.

Het Rijksmuseum in Amsterdam is in verband met de op handen zijnde privatisering “zeer geïnteresseerd”, maar vreest dat de kosten van een commercial ook met korting te hoog zullen zijn. Het Museumpark Festival Rotterdam en het Nederlands Philharmonisch Orkest hebben zich al wel voor een advertentie aangemeld.