Politiechef vraagt dienders dagelijks twee bekeuringen

DEN BOSCH, 2 SEPT. De 'softe aanpak' heeft de normvervaging in het verkeer alleen maar bevorderd. Daarom zal de Bossche diender met ingang van volgend jaar per dag minimaal twee processen-verbaal opmaken. Hij krijgt hiervoor de uitdrukkelijke opdracht van districtschef W. Hoefsloot. “Het was”, aldus de politiewoordvoerder, “nu waarschuwen, waarschuwen en nog eens waarschuwen, maar dat zette geen zoden aan de dijk.”

Hoefsloot doet dit voorstel in het concept-beleidsplan voor volgend jaar dat ter beoordeling is voorgelegd aan de gemeenteraad. Het openbaar ministerie reageert positief op het voorstel.

“Het rode verkeerslicht bestaat kennelijk niet meer, van verlichting op fietsen heeft niemand gehoord, de agressiviteit in het verkeer neemt toe, evenals het rijden onder invloed. Door strenger te gaan optreden hopen we de normvervaging een halt toe te roepen”, aldus de politiewoordvoerder.

Volgens de politie hoeven de politiemensen zich niet extra in te spannen om aan twee verbalen per dag te komen. “Een agent op straat ziet zoveel om zich heen gebeuren dat hij dat aantal gemakkelijk haalt.”