Bespreek je lievelingsboek

Stuur je bespreking vòòr maandag 19 september naar Prijsvraag Kinderboekenweek, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. De bespreking mag ongeveer 400 woorden tellen. Je mag er ook een tekening bij maken. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Inzenders mogen niet ouder dan 12 jaar zijn.

Op 5 oktober begint de Kinderboekenweek. Dan kopen veel kinderen nieuwe boeken. Omdat er dan veel nieuwe boeken in de winkel liggen, en omdat je er dan het Kinderboekenweekgeschenk bij krijgt. Hoe beslis je welk boek je koopt? Kijk je naar de kaft, naar de tekeningen, lees je het spannnende verhaal op de achterflap? Of zoek je het nieuwe boek van een schrijver van wie je al veel boeken hebt gelezen? Dan weet je bijna zeker dat het je zal bevallen. Helemaal zeker weet je het nooit, want elk boek is anders. Ook goede schrijvers kunnen opeens een slecht boek schrijven. Over boeken verschijnen vaak besprekingen in kranten en tijdschriften. Die kunnen je ook vertellen of een boek de moeite waard is. Of juist niet.

Doe daarom mee aan deze prijsvraag en schrijf een bespreking die andere kinderen meteen naar de winkel doet hollen omdat je ze zo lekker hebt gemaakt dat ze het meteen willen lezen. Dat gaat waarschijnlijk het beste met je lievelingsboek, met een boek dat je heel, heel mooi vind. Maar je mag ook over een boek schrijven dat je juist heel slecht vind. En dat dat zo raar is, omdat alle anderen het prachtig vinden. Misschien vind jij De GVR van Roald Dahl bijvoorbeeld wel een rotboek. De beste besprekingen plaatsen we op 30 september op de Kinderpagina. En de allerbesten winnen een prijs: een boek dat je zelf mag uitkiezen.