ASM boekt verlies

Voor Advanced Semiconductor Materials International (ASM International) uit Bilthoven, een bedrijf dat apparatuur maakt voor de produktie van computerchips, heeft het tweede kwartaal van dit jaar een verlies opgeleverd van 1,12 miljoen gulden (0,11 gulden per aandeel) tegen een winst van 1,98 miljoen gulden een jaar eerder. De omzet daalde van 143,91 gulden tot 132,67 miljoen gulden. Omdat de kostendaling geen advgelijke tred hield met de omzetdaling, ging het bedrijfsresultaat omlaag. Ook werd het resultaat beïnvloed door hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling. Over de eerste zes maanden van het boekjaar behaalde ASM een omzet van 227,1 miljoen gulden, 19 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar, en een verlies van 8,3 miljoen gulden (0,80 gulden per aandeel).