Tulip: fiks hoger netto resultaat

Tulip Computers heeft in de eerste zes maanden zijn winst nagenoeg verdubbeld. Het netto resultaat van het computerfabrikant uit 's Hertogenbosch kwam uit op 3,63 miljoen gulden na een winst van 1,85 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf rekent op een verdere groei in de tweede helft van dit jaar.

Tulip baseert zijn verwachting voor een deel op de introductie van 45 nieuwe microcomputers voor zowel de professionele gebruikers als de thuiswerker. Het verdere economisch herstel in Europa zal eveneens van invloed zijn op de resultaten, aldus de directie in een toelichting op de vandaag gepubliceerde halfjaarresultaten. De marge zal in de tweede helft van dit jaar ongeveer op hetzelfde niveau kunnen worden gehandhaafd, zo verwacht Tulip. Door de felle concurrentiestrijd op de computermarkt is de marge gedaald tot 28,3 procent. Over heel 1993 was dat nog 30,4 procent. Het bedrijfsresultaat gaf een veel minder forse groei te zien en steeg van van 3,04 miljoen tot 4,11 miljoen gulden. De omzet nam toe van 183,4 miljoen naar 216,8 miljoen gulden. De winst per aandeel kwam op 0,80 gulden. In de eerste zes maanden van vorig jaar was dat 0,42. gulden