Sampras hersteld van enkelblessure

NEW YORK, 1 SEPT. Pete Sampras heeft vooralsnog geen last van zijn enkel. De Amerikaanse toernooifavoriet versloeg in de eerste ronde van de Open Amerikaanse tenniskampioenschappen in New York de Zuidafrikaanse qualifier Kevin Ullyett met driemaal 6-2. “Ik heb geen last meer. Na de Davis Cup heb ik vier weken nauwelijks wat gedaan, maar de afgelopen dagen heb ik twee tot drie uur per dag kunnen trainen.” Hij treft in de tweede ronde de Tsjech Daniel Vacek, die wordt gecoacht door de Nederlander Michiel Schapers.

Michael Chang bereikte vannacht als eerste topper de derde ronde. De als zesde geplaatste Amerikaan won met 4-6, 6-3, 6-2 en 7-6 van zijn landgenoot MaliVai Washington. Andrei Medvedev versloeg op zijn 20ste verjaardag de Oostenrijker Gilbert Schaller met 6-3, 6-4 en 6-0. Van de geplaatste spelers verloor Alberto Berasategui, verliezend finalist op Roland Garros, in vier sets van de Zuid-Afrikaan Ondruska.

De Australiër Wally Masur en de Rus Alexander Volkov, die vorig jaar in New York nog verrassend waren doorgedrongen tot de halve finales, werden gisteren in de eerste ronde uitgeschakeld. Masur verloor van de Amerikaan David Witt en Volkov van de Tsjech Karel Novacek. Bij de vrouwen plaatsten Aranxta Sanchez-Vicario, Conchita Martinez, Gabriela Sabatini en Mary Joe Fernandez zich zonder problemen voor de derde ronde.