Ronaldo passeert Hiele al na 25 seconden

ROTTERDAM, 1 SEPT. PSV voert na twee competitieduels de ranglijst aan en heeft al acht keer gescoord. De Braziliaanse aanwinst Ronaldo had gisteravond tegen het tam spelende Go Ahead Eagles een belangrijk aandeel in de 4-1 zege. Al na 25 seconden stond de 17-jarige op de goede plek na goed voorbereidend werk van Pahlplatz. Na rust kon hij een mislukt schot van Linskens met succes afronden. Nilis maakte het mooiste doelpunt van de avond. De Belg speelde zich met een fraaie voetbeweging vrij en passeerde doelman Hiele met een subtiel lobje. Hoekstra had toen al voor 3-0 gezorgd. De Deventenaar Leferink redde de eer voor GoAhead.

FC Utrecht is ook nog zonder puntverlies. De club die vorig jaar ternauwernood aan degradatie ontsnapte, was in Nieuw Galgenwaard veel te sterk voor Heerenveen: 4-0. Trainer Leo van Veen kan zich gelukkig prijzen met de nieuwelingen Booy, Hofstede Nascimento en vooral Edwin Gorter. De Hagenaar kwam eerder onder meer uit voor Lugano, Caen en Lommel. Gorter is de nieuwe spelbepaler bij Utrecht en had tegen Heerenveen een aandeel in de eerste drie goals. Booy scoorde tweemaal, Nascimento en Hofstede ieder een keer.

FC Groningen herstelde zich van de nederlaag tegen Heerenveen door in het Oosterpark Willem II met 3-1 te verslaaan. Scheidrechter Van Dijk vestigde de aandacht op zich door de Tilburger Hofstede en de Groninger Gall na een onderlinge knokpartij uit het veld te sturen. Volgens Hofstede was niet Gall maar zijn ploeggenoot Erwin Koeman de boosdoener. Van Dijk bleef bij zijn besluit en heeft de zaak doorgespeeld aan de tuchtcommissie.

Ook promovendus NEC revancheerde zich van een matige seizoenstart. Na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht volgde gisteren een knappe zege bij MVV: 2-1. Marcel Brandts verzuimde zijn club RKC aan de overwinning te helpen tegen Roda JC: 1-1 in Waalwijk. De late gelijkmaker van Rik Platvoet voorkwam een blamage van FC Twente, dat in Enschede met 2-2 gelijkspeelde tegen Dordrecht'90.