Reesink: flink meer halfjaarwinst

Reesink (technische handel) heeft de eerste zes maanden in 1994 een winst geboekt van 6,6 miljoen gulden tegen 4,8 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar. De 40 procent hogere winst was vooral te danken aan de activiteiten in de groene sector, zoals de verkoop van landbouwwerktuigen en artikelen voor de bosbouw. Reesink verkoopt eveneens tuinbenodigdheden onder de merknaam Hendrik Jan de Tuinman.

De overige onderdelen van Reesink, zoals de doe-het-zelfmarkt, het installatiemateriaal voor de cv- en sanitairbranche en de handel in walserijprodukten, boekten daarentegen lagere cijfers. Reesink verwacht over geheel 1994 meer dan 10 miljoen gulden winst te boeken. Vorig jaar was er 9,1 miljoen winst. Het bedrijf stelt zich voor het tweede semester bescheiden op, omdat de succesvolle verkoop van groenartikelen seizoensgebonden is.