Noorderzon

Zomerfestival Noorderzon, 2 t/m 11 sept. Noorderplantsoen Groningen Reserveringen inl 050- 128044.

In het Noorderplantsoen in Groningen treden gedurende tien dagen ruim 50 muziek-en theatergezelschappen op tijdens de jaarlijkse culturele manifestatie Noorderzon. Er staan - in de open lucht en tenten - optredens op het programma van het Australische 'postmoderne' circus Oz, dat klassieke circus-acts combineert met modern theater en swingende muziek, het Chileens theatergezelschap Teatro di Silencio, de Franse muziekgroep Art Zoyd en 'classic' shows van de Amerikaanse muzikale clown Jango Edwards. Ooit begonnen als straatartiest - hij was in de jaren zeventig een vaste attractie op het Leidseplein - groeide hij uit tot een internationale ster. Verder brengt Noorderzon optredens van onder meer de Gebroeders Flint, Marijke Boon, Hans Teeuwen, Dansgezelschap Reflex, Slagerij van Kampen, Het Volk, La Donna, Mr. Jones, De Watjes en Daphne de Bruin.