Kralingse Bos (1)

Ik heb me behoorlijk opgewonden over de beslissing om de weg in het Kralingse bos die vooral door homoseksuelen wordt gebruikt af te sluiten (NRC Handelsblad, 24 augustus). Het blijkt dat de homo's te maken hebben met bedreigingen, moorden, molesteringen, berovingen en afpersingen. Vooral groepen 'potenrammers' zijn hiervoor verantwoordelijk.

Deze vreselijke dingen gebeuren in een land waar de verzorgingsstaat ten onder zou gaan aan de staat van perfectie die ze heeft bereikt. De recente vloed van rechtsradicalisme en nationalisme elders in de wereld, worden hier in de strengst mogelijke bewoordingen veroordeeld. En die veroordeling wordt steevast gevolgd door de geruststellende opmerking dat het in ons land gelukkig niet zo'n vaart loopt. Het bovengenoemde bericht toont echter niet alleen aan dat ook dit land te maken heeft met agressieve vormen van intolerantie; het laat bovendien zien dat de staat zich in haar besluitvorming laat beïnvloeden door een groep buurtbewoners die de gelijkheid van mensen ongeacht levensovertuiging, huidskleur en in dit geval seksuele geaardheid verwerpen en bovendien gebruik maken van middelen die onaanvaardbaar zijn binnen onze rechtsstaat.

    • Peter Mascini