Koers van aandelen Body Shop herstelt zich na kritiek

ROTTERDAM, 1 SEPT. De koers van de aandelen Body Shop is gisteren op de Britse beurs met elf pence naar 216p gestegen. Daarmee lijkt de aandelenkoers van Body Shop International Plc. zich licht te herstellen van de klap die het opliep naar aanleiding van een kritisch bericht in het Amerikaaanse magazine 'Business Ethics'.

De strekking van het gewraakte verhaal was dat de Body Shop zich ideëler voordoet dan ze in werkelijkheid is, een bewering waarvan de aandeelhouders flink schrokken. De winkel in lichaamsverzorgingsprodukten beschuldigt de schrijver van het artikel, voormalig tv-producer Jon Entine, dat hij “slechts op geldelijk gewin” uit is. In een brief aan Entine zegt de de Body Shop: “U was er enkel op uit om onze naam te schaden.”

Entine weigert commentaar te geven. Om dat te onderstrepen heeft hij de volgende boodschap op zijn telefoonbeantwoorder ingesporoken: “Voor het geval een reporter belt: ik beantwoord geen vragen van journalisten.” (Reuter)