Gestegen winst voor Schuttersveld

Schuttersveld, houdstermaatschappij van toeleveringsbedrijven, heeft over de eerste helft van dit jaar een netto resultaat geboekt van 10,5 miljoen gulden tegen 9,1 miljoen in dezelfde periode van 1993. De onderneming denkt haar eerdere prognose (herstel van de winst in 1994 tot het peil van 15,1 miljoen gulden van 1992) “behoorlijk te overschrijden”. De winst vóór belasting steeg in de eerste zes maanden 29 procent tot 14,9 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 22,6 miljoen gulden. De omzet steeg 8 procent tot 313 miljoen.

Goede resultaten boekte Schuttersveld, die onder controle staat van de investeringsmaatschappij Wolters & Schaberg, vooral in handel en distributie. De begin dit jaar overgenomen Dukadan-groep is inmiddels in het bedrijfsonderdeel Vink opgenomen. In de industriële toelevering stijgen de omzetten maar blijven de marges krap. Door verbetering van de machinebezetting in de loop van 1994 en vooral in 1995 stijgen de resultaten verder, zo luidt de verwachting van de directie.