Foto

Foto: STEIN - Om meer Limburgers in één auto te krijgen zijn de provincie Limburg en Rijkswaterstaat een grote carpoolcampagne begonnen.

Langs de A2 ter hoogte van de afslag Urmond werd gisteren een carpoolplein geopend, dat is uitgerust met picknickplaatsen, een beschutte wachtruimte met zelfreinigend toilet en een fietsenstalling. Bij wijze van stunt werden ook zes witte Volvo's ter beschikking gesteld aan bedrijven en overheidsinstellingen, die de autos mogen gebruiken om personeelsleden de smaak van het carpoolen bij te brengen. Ieder carpoolteam krijgt de auto twee weken ter beschikking. De proef met de 'carpoolprobeer-auto's' gaat een jaar duren en kost de provincie drie ton. Rijkswaterstaat investeert vijf miljoen gulden voor de aanleg van vier pleinen. Van alle Limburgse werknemers die per auto naar het werk komen, carpoolt 29 procent. Volgens een onderzoek van de initiatiefnemers zou 65 procent samen kunnen reizen. (Foto Nelis Tutkey)